Onderhoud je WRAP

Heb je de WRAP-cursus (Wellness Recovery Action Plan) afgerond? Dan is de ‘Werkgroep Onderhoud je WRAP’ misschien iets voor jou! De werkgroep geeft je de kans om jouw eigen WRAP aan te vullen, om jouw plan actueel te houden en om je verder te verdiepen in de verschillende onderdelen van de WRAP.

Binnen de werkgroep gaan we de WRAP in een cyclus herhalen, dus na de 8e bijeenkomst starten we  weer met de onderdelen uit de 1e bijeenkomst. Je kunt op elke datum van de cyclus instappen en je bepaalt zelf bij welke bijeenkomsten je wel of niet aanschuift.

Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende onderdelen aan bod:

In de 1e bijeenkomst geven we een korte herhaling van de achtergrond en opbouw van de WRAP en gaan we aan de slag met de kernbegrippen van de WRAP: Hoop, Persoonlijke verantwoordelijkheid, Eigen ontwikkeling, Opkomen voor jezelf en Steun.
In de 2e bijeenkomst gaan we in op de Gereedschapskoffer voor een goed gevoel. De basis van de WRAP van waaruit je je actieplannen gaat vullen.
In de 3e bijeenkomst bekijken we het Dagelijks onderhoudsplan nog eens; dit plan kan helpen om vast te stellen wat je dagelijks kunt doen om je goed te blijven voelen en wat je af en toe extra kunt doen. Verder gaan we in op het onderdeel Triggers; gebeurtenissen van buitenaf die er voor kunnen zorgen dat je minder lekker in je vel komt te zitten.
In de 4e bijeenkomst kijken we terug op de Vroege waarschuwingstekens; subtiele tekens die aangeven dat het minder goed met je gaat en ook gaan we in op de Signalen van ontsporing. Bij de Signalen van ontsporing is het belangrijk dat je stevig actie onderneemt.
De 5e bijeenkomst staat in het teken van het Crisisplan; we geven in dit plan veel aandacht aan hoe jouw ondersteuners je kunnen helpen in geval van crisis.
In de 6e bijeenkomst bespreken we het Post-crisisplan, want ook de periode na een crisis kan heftig zijn.
In de 7e bijeenkomst werpen we nog eens een blik op de herstelonderwerpen o.a. Zelfvertrouwen/eigenwaarde, Negatieve gedachten veranderen in positieve en Leefstijl.
De 8e bijeenkomst staat in het teken van het vormgeven (pimpen) van jouw WRAP. Je kunt meteen creatief aan de slag met de materialen die voorhanden zijn (tijdschriften, stickers, gekleurd papier) en mag ook zelf materialen meenemen. Ook is er de gelegenheid om ideeën uit te wisselen over WRAP-onderwerpen en over welke vormen je nog meer aan een WRAP zou kunnen geven.

De groep wordt geleid door ervaringsdeskundigen.
De groepsgrootte omvat 6 tot 10 deelnemers.

Wie: Iedereen die zijn WRAP wil bijwerken, wil verdiepen of meer wilt weten over onderdelen van de WRAP
Wanneer: Start donderdagmiddag 20 september en is doorlopend
Tijd: Van 15.30u tot 17.00u
Waar: Het Inspiratiehuis
Kosten: Gratis. 
Aanmelding: Via het contactformulier met als onderwerp ‘Aanmelden Training/Cursus’.

Kijk in de agenda voor het actuele programma en wanneer er ‘Onderhoud je WRAP’ is.