Onderdeel van Lister

Het Inspiratiehuis Nieuwegein is onderdeel van Lister. Lister werkt actief samen met familie, vrienden en mensen uit netwerk van de cliënt. Maar ook met partners, zoals behandelaars, organisaties voor arbeidsre-integratie, zorgaanbieders, buurtorganisaties, -bewoners en vrijwilligers. Met als uitgangspunt dat de cliënt bereikt wat hij of zij zelf wilt bereiken. Zodat Lister uiteindelijk niet meer nodig is. Het Inspiratiehuis wordt voor en door deelnemers gedraaid, bij ons in Het Inspiratiehuis e zul je dan ook geen hulpverleners tegenkomen.

Het kan natuurlijk zijn dat je meer professionele begeleiding zoekt; daarvoor kun je bij Lister terecht.

Wie helpt mij bij de dingen die ik wil en die ik niet kan of durf? Binnen mijn mogelijkheden, van nu of van straks. Zodat mijn leven, net als voor andere mensen en ondanks mijn beperking door een psychiatrische aandoening of verslaving, voor mij betekenisvol wordt?

Lister helpt bij het vinden van een antwoord hierop. Wij zijn hierin gespecialiseerd. We werken met gespecialiseerde begeleiders en ervaringsdeskundigen. Wij gaan met jou op zoek naar jouw eigen kracht en we begeleiden jou in het proces, dat precies bij jou past. Jij bepaalt het doel en de weg ernaartoe. Met ondersteuning van je begeleider ga je zelf aan de slag. Misschien is dat de weg naar zelf leren koken, misschien naar een betaalde baan. We begeleiden je in jouw eigen huis of als dat nodig is in een woning van Lister. Elk proces is maatwerk.

LISTER: SAMEN WERKEN AAN HERSTEL