Herstellen door Vertellen

Wat is de werkgroep ´Herstellen door Vertellen´?
Iedereen heeft een verhaal te vertellen! In deze wekelijkse werkgroep staan onze eigen verhalen centraal. We vertellen elkaar onze verhalen, want verhalen verbinden. Vooral onze eigen verhalen maar ook andere verhalen komen aan bod. Soms doen we een oefening voor verdieping of we doen een verteltechnische oefening .Hierbij kun je denken aan oefenen met improviseren, snelle schakeling van onderwerpen, beargumenterende antwoorden geven en onderlinge sociale interactie. Hierdoor leer je ´spelenderwijs´ je eigen mening te formuleren, word je geïnspireerd door de verhalen van anderen en aangemoedigd om uit je comfortzone te komen en je eigen stem te vinden.

Voor wie is ‘Herstellen door Vertellen’?
Voor iedereen die zijn verhaal wil vertellen. De groep omvat tussen de 6-10 deelnemers. Je bent van harte welkom om te delen, te ervaring, te inspireren en van elkaar te mogen leren. Er kunnen zijn vanuit een gelijkwaardigheid en wederkerigheid richting elkaar waarin ieders verhaal van waarde is.

Hoe werkt ‘Herstellen door Vertellen’?
De rode lijn van het programma wordt voorbereid. We zorgen voor veilige gespreksleiding. We respecteren elkaar, we laten elkaar uitpraten. We gaan discreet en positief met elkaar om.
We leren nieuwe dingen van elkaar en we leren in onze communicatie. Er is een duidelijk programma met daarbinnen veel ruimte voor ieders inbreng.

Een korte terugblik van deelnemers op het afgelopen seizoen!
Wat vond je het meest bruikbaar, wat sprak je het meest aan?
‘Ik mag er zijn en zeggen wat ik wil en dat is goed. Loskomen van stigma.’
‘Van anderen ook weer nieuwe dingen leren. Tips uitwisselen (films, muziek, boeken, studie).’
‘Leren de juiste- uitnodigende vragen te stellen om de ander te stimuleren om verder te vertellen dan twee zinnen. Zelf ook losser worden in vertellen. Kaartspellen met vragen helpen mij om sneller te schakelen! Ik heb ook vertrouwen in de samenwerking: Als ik stilval, helpt iemand anders het gesprek weer op gang.’
‘Ik heb van de groep geleerd meer los te laten. Verantwoordelijkheid te delen.’
‘Verantwoordelijkheid nemen. Nog steeds groeien, nieuwe dingen leren! Wat positief is.’

Wie: Iedereen die graag zijn verhaal deelt en in contact komt met anderen die hersteld zijn of die op weg zijn naar herstel.
Wanneer: Start maandagmiddag 17 september en is doorlopend
Tijd: Van 14.30u tot 16.30u
Waar: Het Inspiratiehuis
Kosten: Gratis. Voor koffie en thee wordt gezorgd. Luxe thee tegen kleine bijdrage
Aanmelding: Via het contactformulier met als onderwerp ‘Aanmelden Herstelgroep’.

Kijk in de agenda voor het actuele programma.